Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εθνικής σημασίας η κατασκευή του άξονα Φλώρινας- Κοζάνης- Λάρισας

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, η άμεση έναρξη κατασκευής αυτού του οδικού άξονα στα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, αλλά και η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών των υπολοίπων τμημάτων, ώστε το σύνολο του έργου να ολοκληρωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια». Η χαρακτηριστική αυτή φράση συμπυκνώνει και το αίτημα των τεσσάρων νομαρχών Κοζάνης, Λάρισας, Φλώρινας και Καστοριάς για την κατασκευή του οδικού άξονα Λάρισας-Νίκης, όπως αυτό διατυπώνεται στο υπόμνημα που αποφασίστηκε να σταλεί στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Η αποστολή του σχετικού υπομνήματος ήταν και το επιστέγασμα της χθεσινής, σημαντικής συνάντησης των τεσσάρων νομαρχών, που έλαβε χώρα στη Λάρισα, παρουσία, φυσικά, και του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή. Οι τέσσερις νομάρχες ζητούν την άμεση έναρξη των σχετικών διαδικασιών για το δρόμο Νίκης-Λάρισας, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την κατολίσθηση και το κλείσιμο των Τεμπών. Στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν οι νομάρχες των 4 Νομών, Λάρισας Λ. Κατσαρός, Καστοριάς . Κων. Λιάντσης, Κοζάνης Γεώργιος Δακής & Φλώρινας. Ι. Βοσκόπουλος.
Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάρτιση του κοινού αυτού υπομνήματος, ενώ χαρακτήρισε την κατασκευή του άξονα Λάρισας-Νίκης ως ζήτημα «εθνικής σημασίας». Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Δακής, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου Κοζάνης-Σερβίων, λόγω της αυξημένης κίνησης φορτηγών μετά το κλείσιμο των Τεμπών. «Πραγματικά, κάθε εβδομάδα που περνά η κατάσταση είναι χειρότερη. Και για το λόγο αυτό ζητήσαμε, επίσης με κοινό υπόμνημα, από τις αρμόδιες Περιφέρειες να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικές παρεμβάσεις και στη συντήρηση του δρόμου», υπογράμμισε στον «Π.Λ.» ο νομάρχης Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου